ПРОДАЖБА на Медикаменти и др.

.

.

Лекарствата вече не се предлагат!

Tricho 10 % е водоразтворим препарат съдържащ Ронидазол. Използва се за лечение на Трихомоноза и Хексамитиаза по гълъбите.

Високо ефикасен с изключително бързо действие.

Лечение: от 3 до 5 дни последователно.

Дозировка: 1 пакетче на 2 L вода.

Съдържа Ронидазол.

 

Цена : 0 лв.

Cocci Tricho е високоефективен продукт за профилактика и лечение на Трихомоноза, Коксидиоза и Хексамитиаза.

Лечение: 5 дни последователно.

Профилактика: 2-3 дни на всеки 3 седмици в зависимост от натоварването на гълъбите и от атмосферните условия.

Дозировка: 8 гр. на 2 литра вода или 1 кг. храна.

Препарата е обогатен с витамини и аминокиселини в идеална пропорция за доброто здравословно състояние на вашите гълъби.                                                                                                    Цена : 0 лв. /100 гр./

 

Co cci tricho tabs – таблетка 10 mg. съдържаща Ronidazle и Amprolium високоефективен продукт за индивидуална профилактика и лечение на Трихомоноза, Коксидиоза и Хексамитиаза.

Дозировка: По една таблетка на гълъб в продължение на 2 – 3 дни.

 

 

Цена : 0 лв. /100 tab./

Ornistop DS е комбинация между два антибиотика високоефективни срещу Орнитозата по гълъбите. Също така има изключително добър ефект срещу “еднооката настинка”, отичане  на очите, избледняване на очите и респираторни заболявания на горни дихателни пътища. Съдържа Doxycycline hyclate, Spiramycin. Забележка: водата с препарата да се подменя всеки ден и по време на третирането да не са дават на гълъбите минерали “grit” и продукти съдържащи сол и калций.

Лечение: 5 дни последователно.

Профилактика: 2 дни на всеки 2 седмици.

Цена : 0 лв. /100 гр./

 

  0лв.

Wormix е водоразтворим препарат активен срещу  кръглия червей, /roundworm, ascaris spp., capilaria spp./

Препарата съдържа Левамизол / Levamisole /.

Дозировка: 5gr.  на  2L. вода продължение на 2 дни.

Забележка : по време на третирането да не се дава вода без наличие на препарата.

 

Цена : 0 лв. /100 гр./

Vitamino mix е висококачествена комбинация от витамини и аминокиселини създадена специално за гълъби. Препоръчва се след медикаментозно лечение,след ваксиниране срещу Paramixo, шарко-дифтерит, за подобряване на общото здравословно състояние, след стрес, екстремално висока температура в помещенията, смяна на гълъбарника и за запазване на добрата състезателна и разплодна форма.

Дозировка: 4 gr. На 2 L вода или 1 кг. храна.

 

Цена : 0 лв. /100 гр./

Tricho 40 съдържа Ronidezole, витамини и микроелементи.

Препарата се използва за профилактика и лечение на Трихомонади /Хексамити/.

Препоръчва се директно във водата на гълъбите  до 3 последователни  дни за профилактика и 7 дни при лечение.

Дозировка: 4 gr. на 2 L вода продължение на 1-3 дни. 

Цена : 0 лв. /100 гр./

Coli stop е водоразтворим препарат съдържащ Trimethroprin и Sodium Sulfadiazine, високо ефикасна комбинация срещу колибацилозата. Да се използва в случаите на Adeno Coli.

Дозировка: 1 пакетче на 2 L вода /лечебно 5 последователни дни/. Профилактично от 1 до 2 дни през 2 седмици по време на състезателния сезон или разплодния период. 

Цена :  0 лв. /за 10 пакетчета

Paraty stop е медикамент с широк спектър на действие срещу по голямата част от чревните бактерии и особено срещу Salmonella /paratyphoid/. Препарата има изключително бързо и ефикасно действие.

Дозировка: 2 ml. на 2 L вода.

Лечение: 14 – 18 дни последователно, при тежки случаи и симптоми при по голямата част от птиците в ятото. Възможно е прилагането на индивидуално лечение на гълъб,като се третира в продължение на 10 – 12 дни  по 2 капки

Цена : 0 лв. /50 ml./

Salmo – Stop съдържа Trimethroprin ефикасен срещу стомашно – чревни инфекции като Салмонелозата. Да се използва в случаи на Паратиф /Pratyphus/ и други бактериални инфекции на стомашно-чревния тракт.

Лечение: 10 дни последователно във водата.

Профилактика: 4 – 6 дни на всеки 4 седмици във водата.

 

Цена : 0 лв. /за 10 пакетчета

Електролит с витамини и аминокиселини.Възстановява светкавично водно-електролитния баланс при гълъбите и ги вкарва отново във форма.Прилагането му е задължително след физическо  натоварване и стресови ситуации като транспорт,изложби,състезания и др.Възстановява организма на птиците след заболявания придружени с тежки диарии.

0 лв.

Multi vitamin е висококачествена комбинация от витамини и аминокиселини създадена специално за гълъби. Препоръчва се след медикаментозно лечение,след ваксиниране срещу Paramixo, шарко – дифтерит,за подобряване на общото здравословно състояние, след стрес, екстремално висока температура в помещенията, смяна на гълъбарника и за запазване на добрата състезателна и разплодна форма.

Дозировка: 4 ml. на 2 L вода.

Цена : 0 лв. /250 ml./

Цена : 0 лв. /500 ml./

Electrolyt е идеален за предпазване на гълъбите от обезводняване. 10 ml. в 2 L вода е достатъчен за 45 – 50 гълъба. Използва се в деня на транспортиране и в деня на завръщане на гълъбите от състезание особено преди и след състезания в тежки климатични условия /горещо и сухо време, силен вятър и др./. Също така има отличен ефект за подпомагане на израстването на малките особено след 8 ден. Препоръчва се за волиерни или “затворени” гълъби през летните месеци.

Цена : 0 лв. /500 ml./

Високоефективен спрей против външни паразити.Използва се за унищожаване на бълхи,въшки,кърлежи,кокошинки,космояди,перояди и др. по животните.Може да се използва за директно напръскване както на гълъбите така и на помещението.

250ml/0 лв.

750ml/0лв.

Приложение: Инсектицидни капки за борба с външни паразити по гълъбите. 

Дозировка: Една капка директно на кожата на гърба на птиците. (лечение за 200 гълъби).

 

0 лв.

 

0 лв.  -    Храна-20кг.

Електрическият нагревател предпазва водата от замръзване през зимата.Затопляйки я създава комфорт на птиците като по този начин ги предпазва и от редица простудни заболявания.Консумацията на ел.енергия е минимална - само 10 вата.За сравнение една кварцова лампа 250вата консумира на месец ел.енергия за 28-30лв,а нагревателя малко над 1лев.Предназначен е специално за професионални поилки за гълъби,които имат кухина на дъното,в която той влиза и така затопля водата.Предпазва и самите поилки от спукване в следствие на замръзването на водата в тях.

25 лв.

Професионална пластмасова поилка/5л./ за гълъби.Изработена е така,че да предпазва водата от замърсяване.

10/15 лв.

Професионална пластмасова поилка/2л./ за гълъби.Изработена е така,че да предпазва водата от замърсяване.

8 лв.

Професионална пластмасова поилка/1л./ за гълъби.Изработена е така,че да предпазва водата от замърсяване.

7 лв.

Хранилка за грит и минерали специално за гълъби.Разглобява се на две части-лесна за почистване.Разделителят на дъното позволява да се слагат без да се смесват до три вида минерали,гритове и витамини.

  8 лв.

Скарите са с размер 33 на 33см. с 5см.крачета.При полагането им предпазват гълъбите от замърсяване с изпражнения и болести които се разнасят с тях./кафяви/

25 лв.

 

25 лв.  -    Хранилка-1м.

Класически тип мътилка за гълъби/глина/. Специални отвори на дъното за вентилация на гнездото.Лесна за почистване и дезинфекция.

3,50 лв.

Класически тип мътилка за гълъби/пласмаса/. Специални отвори на дъното за вентилация на гнездото.Лесна за почистване и дезинфекция.

2,00 лв.

Класически тип мътилка за гълъби/гипс/. Лесна за почистване и дезинфекция.

2,00 лв.

  Подложки / Ленче за гнезда

Предпазват яйцата от счупване,меки и удобни за малките пиленца.Поемат влагата от гнездото и  го поддържат максимално сухо. Произведено в Белгия.

1,00 лв.

 

0,10 лв.  -    Цветни пръстени

 

0,30 лв.  -    Пожизнени пръстени

 

20 лв.  -   Книга за болести

 

1,00 лв.  -    Рекламна книжка

Гритът не е храна и няма никаква хранителна стойност,въпреки това той задължително трябва да се предоставя на гълъбите целогодишно.В състава му влизат силициев и кварцов пясък,мидени черупки,червен камък,дървени въглища и др.,които са от изключително значение при храненето на гълъбите.Тези съставки играят ролята на "зъби" при птиците и чрез тях във воденичката става смилането на храната.Продуктът е преминал през термична обработка над 200 градуса по Целзий за да се гарантира унищожаването на всички вредни микроорганизми.Разфасовка - 2,5кг.

4 лв.

Продуктът представлява специална смес от минерали с превъзходен вкус.В състава му влизат природни вещества като глина,пясък,водорасли,черупки от стриди,червен камък,дървени въглища и др. осигурявайки на гълъбите всички микро-и макроелементи.Предоставя се на воля в гълъбарника целогодишно.Пикпот е най-популярният продукт за  гълъби в света.Използва се масово от гълъбарите в над 40 страни.

15 лв.

 

15 лв.  -  Минерали

 

20 лв.  -  Минерали

Продукт с високо качество,което ще задоволи и най-взискателните гълъбари.Солите за баня тонизират и стимулират организма,като се добавят в студена вода,а когато се добавят в топла вода,ускоряват процеса на възстановяване.Освобождават птиците от всички външни паразити- перояди,пухояди,кокошинки.Къпането на гълъбите със соли за баня може да се прилага и в периода на смяна на перата (1-2 пъти месечно) те ускоряват процеса на израстване на нови пера.
Дозировка- Една супена лъжица на 10 литра вода за къпане.

18 лв.

0лв.  -  Paramixo

0лв. -  Adenocoli

Glucose + Vitamins съдържа гликоза

/гроздова захар/ обогатена с витамини.

Продукта е енергийна добавка за гълъби.

Навлиза изключително бързо в кръвта и ускорява възстановяването на гълъба след тежко състезание или боледуване.

Препоръчва се в деня на завръщане – 2 супени лъжици /около 24 gr./ в 1 литър вода или чай на Colombine.

Опаковка : 400 gr.           Цена: 10 лв. /400 gr./ 

Бирена мая e висококачествена хранителна добавка за спортни и декоративни гълъби.

B-pure е силно обогатена с протеини, аминокиселини и витамини. Поддържа добрата кондиция и добрите резултати при гълъбите. Повишава формата и желанието за тренировка.

Високо съдържание на B complex.

Дозировка : 1 супена лъжица на 1 кг. храна един или два пъти през седмицата.

Цена: 10 лв. /500 gr./

Специално разработена бирена мая за гълъби.100% натурален продукт,богат на аминокиселини,витамини,минерали и олигозахариди.Продуктът е комплекс от природни Б-витамини, които са важни за метаболизма и физическата издръжливост на гълъбите .Той е основен растежен фактор при подрастващите гълъбчета,има благоприятно действие върху плодовитостта.
Дозировка и начин на прилагане:
Една чаена лъжичка Бирена мая на 1кг. храна 2-3 пъти седмично преди и след състезания, в размножителният период и при смяна на перата.За по-добър резултат се съчетава с чесново олио.

Colombine Thee е билкова “фитнес” напитка за спортни и декоративни гълъби. Чаят на Colombine пречиства кръвта, подпомага и ускорява смяната на оперението,  подобрява цялостното състояние и увеличава желанието на гълъбите да летят /тренират/.

Препоръчва се един ден преди изпращането на гълъбите на състезание и в деня на завръщането, идеален за възстановяване след голямо натоварване.

Добро средство за засилване на имунната система на младите гълъби и подобряване на здравословното им състояние.            Цена: 15 лв.    /300 gr./

Vita – вита минерала на Versele - Laga е обогатен с пълната гама витамини Б комплекс жизнено важни за доброто състояние на гълъбите. Препоръчва се целогодишно и особено когато малките в гнездата са на възраст около 10 – 18 дни. По време на състезателния период един до два дни през седмицата. Добавя се 1 супена лъжица към предварително навлажнена с чесново олио или чеснов сок храна.      Цена: 7 лв.   /1 kg./

 

35 лв.

 

35 лв.

 

  25 лв.

 

20 лв.

 

25 лв.

 

16 лв.

 

8 лв.

 

20 лв.

 

30 лв.

 

39 лв.

 

35 лв.

 

30 лв.

 

29 лв.

Чесънът е растение,което се използва от хилядолетия заради изключителните си лечебни свойства.Той стимулира секрецията на стомаха и предотвратява ферментации и храносмилателни разстройства.Нещо повече,чесънът подобрява кръвообращението и има антипаразитно действие. Garlic Oil представлява екстракт от чесън и рафинирано соево олио,богато на омега 3 и омега 6 мастни киселини.Продуктът има високо съдържание и на витамин Е,който подобрява плодовитоста и развива мускулатурата на гълъбите.

20 лв.

 

20 лв.

 

25 лв.

 

30 лв.

 

30 лв.

 

30 лв.

 

30 лв.

 

20 лв.

 

20 лв.

 

20 лв.

 

20 лв.

 

20 лв.